Malmölöftet fick äntligen näta

0

De första omgångarna efter ett landslagsuppehåll är alltid speciella. Klubbarna har krisvärvat, möblerat om och i många fall tagit beslut som knappast lär gynna klubben i slutändan. Jag pratar så klart (eftersom det är uppe på tapeten säsong efter säsong) om att ge tränarna sparken. Något som lär debatteras fler gånger under säsongen. Nu har det tack och lov inte blivit så många avsked i form av tränare som lämnar utan klubbarna verkar ha fokuserat på att förstärka det lag som finns på papperet och inte radera ut delar av laget.

Patric Hörnqvist (Nashville Predators) är ett av många namn. Knappt 34 minuter tog det för honom att hamna i målprotokollet. Men vad hjälpte det när Västerås egen Patrik, Berglund i efternamn, noterates för två mål och såg till att skicka Djurgården ännu ett steg närmare avgrunden. Åtta poäng ner till Almtuna under strecket nu, så det börjar närma sig och jag misstänker att även ’Challe’ börjar känna av detta.

* * *

Lite trevligare, för att snabbt hoppa från ett ämne till ett annat, är att Redhawks 16-årige Rasmus Andersson fick göra sitt första allsvenska mål i dag, i 7-2-segern mot Tingsryd. Detta samtidigt som en annan talang i André Burakowsky tog ledigt efter en tuff helg i Sundsvall. Tajmingen kunde väl knappast ha varit bättre? Alltid kul när egna produkter blommar ut och dessutom får utdelning på elitnivå för sitt slit.

* * *

Annars så vann Asplöven det viktiga mötet med Almtuna, och därmed tog sig ovanför strecket. Två mål föll i powerplay dessutom, utan Janne Niinimaa i laguppställningen som i stället återfinns på skadelistan. Bottenkollegan från Karlskrona fick inte samma goda start utan åkte på ett 2-1-nederlag mot Troja/Ljungby. Jag undrar om ens den store Janne Karlsson kan hjälpa sin nya klubb att undvika kvalserien. Vad tror ni?

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.