Några tjeckiska namn att lägga på minnet

0

Jag tänkte skriva ett par rader här i all hast innan avfärd mot Gärdehov.
Sundsvall Hockey har bokstavlingen spammat inkorgen med e-post om U20-turneringen de senaste veckorna, vilket bara är ytterligare en bekräftelse på att man verkligen lagt krut bakom detta arrangemang.

Nu återstår bara att se om de fått med sig folket.

Dagens motståndare då? Tjeckien. Ett lag som generellt sett ser ganska blekt ut men som ändå har ett par namn Juniorkronorna bör se upp med. Det första namnet som fångade min uppmärksamhet var så klart backen Tomáš Kvapil som så sent som i fjol spelade för Petter Nilsson och Luleå. Och som jag hade ett extra öga på under slutspurten av serien och det relativt korta slutspelet som det ändå blev för Nilssons J20-gäng. En disciplinerad back som kanske ser liten ut på isen men som är en pålitlig pjäs i backuppsättningen. Inte helt ofarlig från blålinjen heller.

Annars har de en annan back i Jan Štencel, född 1995, som har tagit klivet upp till den tjeckiska högstaligan med HC Vitkovice, redan som 17-åring. Kanske det största utropstecknet i det tjeckiska laget. Framåt är Dominik Simon och Tomáš Rousek namn att lägga på minnet. Rousek som representerade U20 redan i fjol. Har också några matcher i tjeckiska högstaligan på kontot.

Men ja, överlag är Tjeckien ett lag som Juniorkronorna bör förnedra (rätt ordval?) ganska så enkelt.

Ett par ytterligare blogginlägg är att vänta under kvällen.
Sundsvall Hockey sänder matchen för 99 kronor, är också värt att nämna.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.