Intryck från U20-turneringen

0

Jag utlovade ett par inlägg under kvällens gång.
Faktum är att jag inte har hittat någon lucka till mer än ett fåtal tweets.

Men jag ska ändå ta mig friheten att dela med mig av mina tankar och åsikter kring dagen som gått. Det har trots allt blivit en hel del intryck – från samtliga lag egentligen.

Finlands keeper, 18-årige Joonas Korpisalo, var för mig den största positiva överraskningen. Målvakten som tillhör Jokerit, men som är utlånad till Kiekko-Vantaa i finska andraligan, var omutlig i dag – och det mot Ryssland, av alla lag. Jag har sällan skådat en juniormålvakt spela så moget och med ett sådant lugn. Det kändes långa stunder som att jag stod och kikade på en 5-6 år äldre keeper i sina bästa stunder. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 och finnarna har nog mycket att tacka sin målvakt för det då matchen mycket väl kunde ha vänt i den andra perioden.

Givetvis ska även den finske supertalangen, 17-årige Artturi Lehkonen, få ett par rader. En av två 95:or i laget och i dag den överlägset bäste utespelaren, enligt mig. Även under de stunder då han inte hittade nätet. Två mål blev det dock, till 3-0 och 4-0.

Angående Ryssland finns det inte så mycket att säga. De må ha 14 underåriga spelare i sin trupp, men det var inte vid särskilt många tillfällen som man bjöd upp finnarna till dans. De hängde helt enkelt inte med när den finska förstalinan med Lehkonen, Alexander Barkov och Henrik Haapala snurrade i offensiv zon.

* * *

Även Juniorkronorna, med Rönnberg i spetsen, har en del att jobba på. De må ha krossat Tjeckien skottmässigt i den första perioden med 17-1, men när man väl tog sig in i offensiv zon så fanns inte skärpan där. Jan Lukáš kunde ganska lätt mota bort de skotten som avfyrades mot honom. I den tredje perioden var det däremot ganska uppenbart att de svenska kronorna hade tröttat ut tjeckerna och man kunde vinna perioden och matchen med 2-1, och det fanns bud på fler mål från de svenska klubborna.

Utropstecken hos svenskarna är ledargestalten Jeremy Boyce Rotevall som rörde till det ordentligt framför Jan Lukáš vid flera tillfällen. Även Burakowsky, André i förnamn, bjöd ordentligt på sig själv. Och detta trots att han är näst yngst i laget. Detta är två spelare som jag tror kommer växa fram stort under turneringens gång.

* * *

Det var en kort sammanfattning av dagen. Ny dag i morgon!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.