J18-hockeyn förgyller uppehållet

0

Det blev förlust för Tre Kronor i Liberec i dag.
Petr Nedved låg bakom Tjeckiens 1-0-mål.
Carl Söderberg reducerade till slutresultatet 1-3 med knappa minuten kvar.

Ingen höjdarmatch, men på något sätt känns det bra att landslaget är i gång med matchandet.
Det är trots allt ett hemma-VM på vårkanten som vi har att se fram emot.

* * *

Så raskt vidare till vad som skett på hemmaplan.
Redhawks tog en viktig J18-seger mot Nässjö HC under kvällen. Lagen låg på varsin sida strecket inför matchen, med samma poäng. Men det var utan tvekan skåningarna som var mest sugen på tre nya poäng. En förkrossande skottstatistik som slutade 43-12 gav till sist segersiffrorna 7-5. Ludvig Larsson tog sig upp på en förstaplats i interna poängligan med sina fyra poäng (2+2) samtidigt som den schweiziske landslagsspelaren Fredrik Sitje tog ett grepp om Redhawks skytteliga genom sitt hattrick.

Noterbart är också att Nässjö hade en skotteffektivitet på 41,67 procent.

* * *

Annars vann Linköpings HC ganska väntat mot Tingsryd. 4-0 senast och nu kunde man så när nolla smålänningarna igen – men segersiffrorna skrevs till 10-2 och det får väl anses vara ganska skapligt ändå. I och med segern gick LHC upp på samma poäng som regerande mästarna Rögle BK, även om det riskerar att bli en kortvarig glädje för östgötagänget.

* * *

Det spelades ishockey i Stockholm mellan Huddinge och Södertälje också (ja, jag tar mig friheten att kalla Huddinge för Stockholm i kväll). 4-4 efter full tid, 38-38 i skott. SSK knep extrapoängen via straffläggning. Någon närmare analys väljer jag att avstå från då jag inte haft koll på matchen.

Men det var nog allt för den här gången.
På återseende!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.