Glädjebesked för alla djurgårdare

0

Ny förlust för Djurgården i går.
I ett ’halvderby’ mot SSK, till råga på allt.
’Challe’ Berglund har misslyckats katastrofalt med att få ihop sitt lagbygge hittills, och frågan är om han verkligen klarar av att axla rollen som både sportchef och huvudtränare – samtidigt. Jag tror inte det.

Men det finns glädjeämnen, även för djurgårdarna.
I går tog nämligen Hans Särkijärvis J20 en ordentlig skalp.
Detta i säsongens hittills målrikaste match i SuperElit Norra.
8-6 skrevs segersiffrorna till, och det mot seriens formstarkaste lag i Timrå IK. Faktum är att det var andra raka mot medelpadingarna denna säsongen och att man nu har målskillnaden 14-9 mot dem.

Bakom segern låg Djurgårdens danska tvillingpar, som båda har representerat danska J20-laget under säsongen och gör sin andra säsong med Djurgården i år. Mikkel Höjbjerg svarade för 1+1. Men bäst i går var tvillingbrorsan, Martin Höjbjerg, som hade 1+3 på sitt konto när slutsignalen gick.

DIF-Backen Marcus Bohman, som var en av få spelare som gjorde sitt jobb mot AIK senast, stod för 1+2. Bohman, som inför säsongen lämnade sin kaptensroll i MODO, har uppenbarligen hittat väldigt rätt i DIF.

I och med segern så har Djurgården nu kontakt med AIK, som är placerat på andra sidan strecket.
De båda möts den 3 november och senast gick AIK av med seger 6-2.

* * *

Huddinge-sonen, Mika Zibanejad, och hans Binghamton förlorade i nattens AHL-omgång mot ett annat svensklag, Portland Pirates. Zibanejad klev av isen utan poäng, samtidigt som hans lagkamrat Jakob Silfverberg stod som målskytt på lagets 1-0-mål i den första perioden.

Hos motståndarna stod Oliver Ekman-Larsson för en gedigen insats då han assisterade till både 1-1 och 1-2-målet. Detta innan han fick kliva av isen skadad.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.