J18Elit Södra: Tre mål i numerärt underläge och stabilt inhopp på backsidan gav Frölunda tre poäng.

0

Pucksnack.com träffar Frölunda J18´s omtyckta lagkapten Linton Lundin. Vi pratar match, backspel, flickvän och hockey samt varför en lagkamrat kallas ”Koma”
För er som besöker sajten via mobilen, klicka HÄR!

Söndagen bjöd på J18 Elit hockey i Frölundaborg när Frölunda tog emot Mariestad BoIS HC. Frölunda drogs med skador och lagkaptenen Linton Lundin fick därför vikariera som back dagen till ära. I Mariestad spelade Sebastian Collbergs lillebror Ludwig Collberg och då jag bara hört positivt om honom skulle det bli kul att se Mariestadssonen idag.

Ett tidigt powerplay för hemmalaget satte tonen direkt på matchen. Frölunda bet sig fast i Mariestads zonen och tvingade målvakten Robin Wallin att göra ett par kvalificerade räddningar. Efter powerplayet som blev mållöst var det Hugo Fagerbloms tur att bjuda på ett par fina räddningar då Mariestad hade chansen både en och två gånger att ta ledningen i matchen. När halva perioden hade spelats kom Frölunda i ett snyggt anfall där Frölundas Robin Weimén som stod helt fri i slottet sånär kunde ge hemmalaget ledningen men Mariestadskeepern Wallin gjorde ytterligare en kanonräddning med plocken. Överlag var det en bra period där lagen bytte chanser med varandra och spelade fysiskt, en riktigt kul period med andra ord, det var bara målen som lös med sin frånvaro.

Andra perioden började som den första slutade, böljande spel åt båda håll där känslan var att det var Frölunda som satt i förarsätet. Frölunda bet sig fast i Mariestadszonen och Anton Karlsson hade bäst chans att ge hemmalaget ledningen efter 5 minuter när han fick stå fri till vänster om Mariestadskeepern men i vanlig ordning hann Wallin med i sin sidledsförflyttning och nekade hemmalaget ytterligare en gång. Mariestad fick en bra chans att komma in i matchen igen när dansken Mads Eller fick en tvåa för interference men Frölunda höll ihop boxen bra och det blev aldrig riktigt farligt framför Fagerblom i FHC kassen. Frölunda fortsatte att åka skridskor och kämpa och fick en straff tilldömt sig efter att en Mariestadsspelare tagit pucken i luften och kastat ut den. Anton Karlsson la straffläggare och efter ett par dragningar stötte han iskallt in pucken i målet. Fyra minuter från periodens slut var Anton återigen framme och efter misstag av Ludwig Collberg kunde han lägga pucken högt bakom Wallin i Mariestad. Även denna perioden var en kul period där det var högt tempo, bra anfallsspel och bättre försvarsspel.  Frågan var om Mariestad skulle orka hålla detta tempot i ytterligare en period.

Tredje perioden blev Mariestads chans att komma tillbaka i matchen med totalt tio minuter spel i numerärt överläge men Frölunda spelade bra och kunde dessutom utöka ledningen två gånger om till 4-0 dessutom short handed via Thomas Olsen och Kevin Elgestål och bekvämt ta sin andra raka seger där man effektivt nollat sitt motstånd.

Vi fick ett snack med tränare Björn Liljander som summerade matchen till Pucksnack.com: ”- Det var en stabil seger, det var extra kul att vi kunde spinna vidare på försvarsspelet från Boråsmatchen där vi höll nollan. Mariestad är ett bra lag, de har ett bra spel och försöker verkligen spela hockey, dom var inte ofarliga, dom hade powerplay. Vi gjorde det riktigt bra i boxplay och dessutom gör vi tre mål shorthanded och det händer ju inte varje dag 🙂 Det är bara att tacka och ta emot, ett bra defensivt agerande idag som gör att vi kan vinna matchen.” Gällande utvisningarna (tio minuter) i den tredje perioden tycker Björn att de tar några utvisningar för mycket och att det är något de jobbar med aktivt med att minska. I ishockey handlar det mycket om att inte underskatta motståndaren och där tycker jag att Björn är helt rätt ute som talar om vikten av att ha tålamod hela vägen in. ”- Hade de fått 1 mål där i början av tredje så vet man inte var det hade kunnat ta vägen, det är tuffa täta matcher hela tiden, det är kul och nu har vi gjort två stabila matcher både i Borås och idag så det känns som att vi är på väg åt rätt håll.”

Vi bryter snacket om matchen för en stund och pratar om Linton Lundin som normalt sett är forward men som idag pga. skador fick spela back och Björn var mycket nöjd med Linton idag: ”- Han (Linton) gjorde det riktigt bra, han har spelat back innan i ungdomsåren, men även senare  då jag har coachat honom och han ställer alltid upp för laget. Han gjorde det bra och ska ha en stor eloge för sitt jobb idag.” J18Elit har nått halvtid och serien vänder. Björn tycker att resultatsmässigt har Frölunda en bra nivå men vill se att laget tar ett par steg till rent prestationsmässigt.

Noterbart 1: Till skillnad från sin bror Sebastian spelade Ludwig back och gjorde det bra även om han bjöd Frölunda på ett par enkla puckar under matchens gång men helt klart är det att killen har talang och med rätt tränare och förtroende så kan han mycket väl dyka upp på en elitserierink nära dig om ett par år.

Noterbart 2: Kevin Elgestål, i torsdags skadade han handen och idag sköt han 4-0 målet. Här snackar vi rätt inställning, vad är en handskada? 🙂

Nu har Frölunda J18 fyra dagar ledighet från matchandet och när serien startar på nytt den 25 oktober väntar en tuff match mellan Frölunda och Rögle i Frölundaborg. Matchstart 19:00

[box_success]J18Elit Södra: Frölunda HC – Mariestad BoIS HC 4 – 0:

30:47 1 – 0: Anton Karlsson (ps)
36:17 2 – 0: Anton Karlsson (sh1)
55:06 3 – 0: Thomas Olsen assist: W Lagesson, R Weimén
57:18 4 – 0: Kevin Elgestål assist: J Hansson

Skott: FHC 43 BoIS 24
Utv. min: FHC 8×2 BoIS 5×2
Publik: 153

[/box_success]

J18Elit Södra tabellen efter dagens omgång:

1Linköpings HC11100154:17 (37)300000
2Rögle BK1190267:29 (38)270000
3Frölunda HC1172246:22 (24)250020
4HV 711172258:37 (21)251010
5IF Troja/Ljungby1144331:34 (-3)181111

6Tingsryds AIF1151541:47 (-6)160001
7IF Malmö Redhawks1134444:38 (6)150022
8Nässjö HC1143434:36 (-2)150102
9Mariestad BoIS HC1132636:53 (-17)131010
10Borås HC1131723:40 (-17)100001
11Kungälvs IK11101018:58 (-40)30000
12Växjö Lakers HC11011020:61 (-41)10100
39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.