När hybrisen tar över förståndet

1

Börjar på allvar tröttna på det här med NHLspelare eller inte NHLspelare. Jag börjar tröttna rätt mycket på konflikten i övrigt också då den egentligen, ursäkta uttrycket, börja likna en snoppmätar tävling mer än att för något framåt. Störst vinner och ingen av parterna verkar vara medvetna om att det dom gör skadar sporten i stort. Vem som har mer rätt än den andra har jag inte tänkt ge mig in i, jag konstaterar bara att det är sandlådan som det ska leks i.

Egentligen ska man inte göra en jämförelse med ”vanliga dödliga” men jag gör det ändå bara för att jag är sån. Kan göra en jämförelse mellan NHLPAs agerande och mitt eget fack. Båda startar i hybris och skramlar som fasen och kräver mer än mycket. Dom får mindre men ändå mer trots det tackar dom nej. Mitt fack gjorde så att dom krävde stort men gav sig för en spotstyver. Hade vi fått samma avtal som NHLPA erbjöds hade min egna löneökning, lite slarvigt översatt, blivit ca 12%. Det mitt fack lyckades med efter allt skramlande blev 4,2% till gruppen d v s jag kan få mindre än det som enskild knegare. Allt i ett perspektiv.

Vi har hybris i här hemma också eller vad jag ska kalla det. Herr Mats Wennerholm fortsätter sin kampanj med NHLspelare och menar både att Elitserien är dålig och att publiken sviker för att det inte är NHLspelare på isen. Nu är det ju fritt att ta in så det går inte att skylla på det nått mer. Klubbar tar inte in spelare ändå. Mats är ute och sneseglar och ser inte en helhet som egentligen är så mycket viktigare att diskutera. OM det inte hade varit en lyxkonflikt(lockout) så hade inte den ”utvägen” funnits att skriva om. Vi hade inte diskuterat om det inte vore så att om NHLspelare fanns i alla lag så skulle publiken vara större.

Det här väljer Mats Wennerholm att både raljera bort och att klädsamt, i linje med sin arbetsgivares åsikt, inte ens nämna. Jag har inga siffror att jämföra med, jag provade leta lite men tycker det är svårt att jämföra rakt av. Vad jag förstår har några klubbar ökat,några ligger på samma och några enstaka har minskat sett till i fjol vid samma tid. Vad det gör med totalen har jag ingen aning om och inga siffror på men det är också till stora dela oviktigt.

Det det handlar om är att produkten Elitserien måste, utan NHLspelare, bli bättre på att få folk till ladorna. Fredrik Sten här på Pucksnack har ett blogginlägg om just detta som jag skulle vilja att alla läste och funderade på, http://pucksnack.com/locka-in-folket-i-arenorna/ . Sten tar upp viktiga aspekter och ger även vissa förslag på hur klubbarna ska nå ut till publiken. Det Herr Wennerholm vore mer kreativt att skriva om än att fortsätta på samma stenkaka som dessutom är rätt repig nu. Det är inte NHLspelarna som ska fylla ladorna det är Elitserien som produkt som ska göra det. Jag hoppas att någon visar Stens inlägg för Wennerholm även om jag inte tror han fattar budskapet.

För att lämna hybris gänget på Aftonbladet, NHLPA och ägarsida i NHL så påminner jag om att det är matchdag och att det är fredag. För oss ishockey älskare blir det nästan lite för perfekt. Ishockey med chips och mys, kan det bli bättre? Händerna i luften, nu ger vi järnet, det är ishockeyfredag!

Magnus

 

1 kommentar

  1. Jag kan bara se till mig själv. Anledningen att jag ser hockey live är helt enkelt att nivån är för låg. Förut brukade jag älska att titta på hockey, oavsett om det handlade om AS eller ES, men idag är det oftast alldeles för tråkiga matcher. Att jag skall betala de pengarna för en så undermålig produkt händer inte.

Kommentera