Ketchupeffekten slog till med full kraft!

0

Pucksnack.com fick ett snack med en av kvällens målskyttar – Christoffer Ehn. Vi pratade om matchen och varför det blev Frölunda.
För er mobila läsare, se LÄNK!

Efter några tunga matcher lossnade det äntligen för Björn Liljander och hans krigare i Frölunda J18. De vann med hela 7-0 mot Borås J18 i Borås Ishall.

Matchen började med relativt lågt tempo, inget av lagen tog riktigt kommandot utan båda lagen kände mest på varandra inledningsvis. Allt eftersom perioden gick höjdes tempot och man såg tydligt att Frölunda var laget som kontrollerade matchen bra även om det skulle dröja in i den andra perioden innan målskyttet lossnade för gästerna. Anton Blidh och Markus Søberg kom i ett två mot ett läge där Markus la över pucken till Anton som kunde lägga den i öppen kasse. Efter ett par utvisningar för båda lagen var det dags igen, denna gången i powerplay för Frölunda som genom Anton Karlsson kunde utöka ledningen till 0-2. Nu satt Frölunda i förarsätet och precis som en kompis sa: ”- Det gäller att få mål på Borås, då kommer det att rinna iväg” och det var precis var det gjorde. Hela fem mål föll i den avslutande perioden, Anton Karlsson inledde målskyttet efter endast tre minuter och lagkaptenen Linton Lundin avslutade det. Övriga målskyttar: Christoffer Ehn, Pierre Engvall och Kim Jonsson.

Noterbart 1: Första perioden var väldigt tempofattig, det togs ett par dumma beslut och onödiga utvisningar som hade kunnat resultera i ledning för hemmalaget Borås HC.
Noterbart 2: Kevin Elgestål fick ett skott på handen i den första perioden, han återkom aldrig till andra perioden utan istället åkte han till sjukhuset för att kolla upp handen och enligt tränare Björn Liljander ska det inte vara någon fara, han ”kör med gul tröja på träningen imorgon.”
Noterbart 3: Borås HC, de är likt Nässjö var ett jobbigt gäng att möta då de oftast är snabba hem och ställer upp i en ”köttmur”. Det gäller att åka skridskor när man möter dom, då orkar de inte.
Noterbart 4: Christoffer Ehn, Målskytt mot Nässjö HC i söndags och målskytt och assist idag. Skarasonen är ett lyckat nyförvärv för göteborgarna. Räkna med flera poäng från honom under säsongen.

[box_success]J18 Elit Södra: Borås HC – Frölunda HC 0 – 7:

 30:45 0 – 1: Anton Blidh assist: M Søberg
37:07 0 – 2: Anton Karlsson assist: W Lagesson, L Lundin (pp1)
43:43 0 – 3: Anton Karlsson assist: W Lagesson, J Hansson (pp1)
46:57 0 – 4: Christoffer Ehn assist: K Roussakoff, K Jonsson (sh1)
56:00 0 – 5: Pierre Engvall assist: J Hansson
56:13 0 – 6: Kim Jonsson assist: C Ehn
57:43 0 – 7: Linton Lundin assist: A Karlsson, W Lagesson

Skott: BHC 16 FHC 50
Utv. min: BHC 8×2 FHC 7×2
Publik: 112

[/box_success]

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.