Frölunda J18 vände och vann en konstig match…

0

Söndagen bjöd som vanligt på juniorhockey. Denna gången var det ett besök i Oasen där Kungälv IK J18 och Frölunda J18 drabbades samman i J18 Elit södra´s sjunde omgång.

Inför matchen pratades det om att det skulle bli en lätt match för Frölunda men historien visar att ingen match hittills har varit lätt oavsett hur laget på pappret ser ut. Frölunda började bäst och den första perioden handlade bara om Frölunda som gång på gång etablerade sig i Kungälvs zon och hade det inte varit för KIK keepern Jakob Rutgerson hade gästerna kunnat haft en stor ledning inför den andra perioden. Hela 27 skott avlossades i den första perioden varav sju skott för hemmalaget och hela tjugo skott för gästerna men perioden slutade mållöst.

Frölunda fortsatte trampa på i den andra perioden och två powerplay för gästerna under periodens första tio minuter gav en ypperlig chans att ta ledningen men återigen stod Kungälvskeepern för en strålande insats. Hela laget Kungälv ska nämnas här för de stod för en bra insats som trots kraftigt spelövertag från Frölunda var snabba hem och ställde upp en ”köttmur” och spelade uppoffrande, täckte skott, skar av passningsvägar och lyckades neutralisera gästernas offensiv. Även i denna perioden sköts det väldigt mycket skott, nio skott för hemmalaget och återigen tjugo skott för gästerna men ändå stod det 0-0 på resultattavlan.

Efter fyra minuter in i den tredje perioden lyckades Kungälv ta ledningen medan FHC´s Pierre Engvall satt av en tvåa för hakning. Väldigt ologiskt då Frölunda haft i stort sett allt spel men som ni alla vet så är ishockey ibland en ologisk sport. Dock fick inte KIK fira alltför länge utan tre minuter senare kom Frölunda i ett anfall där Anton Karlsson trampade runt målburen, vände upp i slottet och avlossade sin bössa. Pucken såg ut att styras på en Kungälv spelare som ställde Jakob Rutgerson och vidare in i kassen, 1-1! Knappa minuten senare var det dags igen. Kim Jonsson avlossar bössan på blå för andra gången i matchen och den här gången satte han pucken i nätet bakom en skymd Rutgerson i KIK kassen. Kungälv tog timeout efter 1 – 2 målet men avbrottet gav även Frölunda en chans att prata ihop sig och så fort pucken släpptes trummade de på och hann göra både 1 – 3 och 1 – 4 innan perioden och matchen var över.

Noterbart 1: Kungälvs målvakt Jakob Rutgerson – stoppade 51 skott idag och var egentligen den enda anledningen till att siffrorna inte var större.
Noterbart 2: Backskott – jag kan inte hjälpa det men jag gillar verkligen backskott och mål på backskott direkt på tekning är det bästa. Så ska hockey spelas, vunnen tekning, snabbt upp till back som skjuter direkt. I 8 av 10 fall hinner inte målvakten se pucken.
[box_success]Kungälv IK J18 – Frölunda J18 1 – 4:

44:11 1 – 0: Emil Linansky assist: F Torstensson (pp1)
47:44 1 – 1: Anton Karlsson assist: P Engvall
48:36 1 – 2: Kim Jonsson assist: C Ehn
56:56 1 – 3: Kevin Elgestål assist: Thomas Olsen
57:10 1 – 4: Robin Weimén assist: A Karlsson

Skott: KIK 19 FHC 55
Utv. min: KIK 4×2 FHC 3×2
Publik: 135

[/box_success]

Ni som följt med ett tag vet även att Kungälv Hockey fostrat ett par stora Frölundaiter genom tiderna. Jag träffade den fd. frölundaiten och den populäre Niklas Andersson som var i Oasen för att kolla på en av hans grabbar, Lias Andersson – född 98, som fick chansen att lira med Kungälv J18 lag istället för att vara på hockeyläger.

Kungälv Hockey vilar på legenders axlar: från vänster, PJ Axelsson, F Sjöström, N Andersson och M Andersson

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.