J18Elit Södra: Frölunda J18 vann grinig match mot Malmö Redhawks.

0

Frölunda J18´s Anton Blidh om matchen och framtiden.
För er som tittar i mobilen, klicka Här!

Finns det något bättre än att spendera en regnig torsdag kväll i en kall ishall med goda vänner? Nä, ja tänkte väl det.

Torsdagskvällen bjöd på J18Elit match i Frölundaborg där Frölunda J18 mötte Malmö Redhawks och det man visste innan var att matchen med största sannolikhet skulle bli intensiv och fysisk och det blev den även om den första perioden mest kändes som att de båda lagen åkte och kände på varandra till en början. Överlag var det en snäll förstaperiod med endast en utvisning för vardera laget och det var väl egentligen i det första powerplayet för Frölunda som de tog tag i det. Även om pp:t i sig blev mållöst så var det en bra väg in i matchen och kort efter att Malmö blivit fulltaliga så kunde Frölunda genom Robin Weimén ta ledningen med 1-0 efter en tilltrasslad situation framför Malmökeepern Elias Ekman.

Malmö blev i den andra perioden fullständigt utspelade av Frölunda som efter målet i den första perioden hade börjat att varva upp. Att Frölunda var hetast för kvällen märktes väl i sättet de agerade där ute, de sköt på allt, tacklades och spelade hårt men rättvist och efter tolv minuter kunde Frölunda öka på sin ledning till 2-0 genom ett riktigt snyggt mål av Markus Søberg signerat Anton Blidh som kom till vänster om Ekman i Malmökassen, fintade ner honom och lade pucken på backhand över till Søberg som kunde styra in pucken i öppen kasse. Efter målet hade Frölunda chans att utöka ytterligare i två pp:n efter varandra men Elias Ekman spelade riktigt bra och när perioden summerades stod det 2-0 på tavlan och skottstatistiken var hela 16-2 till Frölunda.

Malmö fortsatte, trots ett tvåmålsunderläge, att kämpa och bara efter att tre minuter hade gått av den tredje perioden fick de in en reduceringspuck bakom Zackarias Skog i Frölundakassen och det blev åter spänning i matchen. Frölundas replik kom endast 4 minuter senare när nyförvärvet från Troja – Ljungby, Pierre Engvall, tvingade Malmökeepern att vittja nätet. Närmare än så kom inte Malmö den här kvällen utan istället kunde Christoffer Ehn i spel fem mot tre fastställa slutresultatet 4 – 1. I och med vinsten klättrar Frölunda J18 från en sjundeplats i J18Elit Södra tabellen till en femteplats.

Noterbart 1: Malmö låg riktigt nära Frölundaspelarna i den första perioden vilket gjorde det svårt för hemmalaget att ta sig in på mål.
Noterbart 2: Det är riktigt nice att se aktiva tränare i båset. Både FHC tränaren Björn Liljander och Malmöcoachen Peter Enehag manade på sitt manskap konstant under matchen, skrek och peppade. Kul att se!
Noterbart 3: Zackarias Skog i FHC kassen spelar med ett lugn som ger försvaret ro att fokusera på att starta uppspelen snabbt. Här har en del lag saker att ta efter.

[box_success]J18Elit Södra: Frölunda HC – Malmö Redhawks 4 – 1:

15:52 1 – 0: Robin Weimén assist: W Lagesson, M Eller
32:21 2 – 0: Markus Søberg assist: A Blidh
43:05 2 – 1: Kim Rosdahl assist: A Wendt
47:58 3 – 1: Pierre Engvall assist: A Karlsson
50:18 4 – 1: Christoffer Ehn assist: K Elgestål, T Olsen (pp2)

Skott: FHC 45 MIF 18
Utv. min: FHC 5×2 1×10 MIF2x8
Publik: 98

[/box_success]

Nästa match Frölunda J18 spelar är i Kungälv nu på söndag kl 11:35.

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.