Bara en massa tjöt om ev. NHL lockout och spelare som förbjuds att lira i hockeyallsvenskan…

0

Även klubbarna i hockeyallsvenskan går på samma linje som elitserien och säger nej till NHL spelarna vid en ev. lockout.

Hockeyallsvenskan säger alltså nej till NHL spelare vid en ev. NHL lockout. Detta släpptes på dagens upptaktsträff inför kommande säsong. Personligen tycker jag att det är bra! Det kommer att ge ringar på vattnet med allt jobb att flytta spelare till andra divisioner, kanske till andra land som i sin tur måste flytta spelare för att få plats med spelare från de klubbar i Hockeyallsvenskan som tar in NHL spelare. Detta för att ett par månader senare bli av med dom igen för att Hockeyallsvenskans behöver få tillbaka sina ”spelare” de släppte när lockouten är över för denna gången . Som sagt, det var ett bra beslut av Hockeyallsvenskan som jag stödjer helhjärtat. Skulle det däremot bli en lockout hela säsongen så får man lyfta frågan igen och då måste man komma överens om att varje klubb får ta ”hem” x antal spelare, detta för att undvika allt för stora ringar på vattnet och sett till lagens ekonomi.

Lockouten ser ut att bli ett faktum då alla rapporter från Nordamerika säger likadant. Parterna är inte överens och de ser ingen ljusning på situationen heller i dagsläget. Därav känns lockouten närmare än någonsin. 11 dagar kvar till deadline och räkna med en eller ett par månaders förskjutning av NHL och då det står klart hur mycket en lockout kommer att kosta ligan samt hur mycket pengar ägarna kommer att förlora så kommer det att ta fart igen och avtalen kommer att läggas fram och skriva under.

Människor fungerar på det sättet, man säger gärna emot tills dess att det börjar blir kännbart – läs: brinna i plånboken, sedan går de praktiskt taget med på vad som helst… Frågan är bara hur långt de är villiga att gå och hur mycket pengar de är redo att förlora… Helt klart en spännande följetong.

Men nu släpper vi NHL och snacket om Lockout och blickar framåt mot det vi kan påverka, slaget om vilket lag som blir det bästa laget i Elitserien, Hockeyallsvenskan och Juniorligorna!

Vad säger ni, agerar Hockeyallsvenskan rätt och hur ser ni på en ev. begränsning av antal NHL spelare ett lag får ta in vid en ev. lockout över hela säsongen?

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.