10 dagar kvar…

3

Bara tio dagar kvar till elitserien drar igång efter en allt för lång sommar. ÄNTLIGEN!!

Kände att jag ville spinna vidare på Stens inlägg tidigare idag och skriva hur jag tänker! Hockeyligan bjöd idag in tränare och lagkaptener till den årliga upptaktsträffen i Globen där de fick svara på frågor från diverse press och ”hockeyexperter”. Det som stör mig mest är de tränare som inte vågar säga att SM Guld är deras högsta prioritet med kommande säsong utan börjar prata om ”inre målsättningar”, ”Ett norrländskt lag kommer att vinna” osv osv… Rögles tränare Dan Tagnes målade upp det rätt bra: – Ska man kunna motivera 25 spelare i omklädningsrummet så måste målet vara att vinna.

Bra Tagnes! Det är detta jag saknar i egentligen allt som sker i Sverige. Detta har varit uppe på tapeten tidigare och ni som känner mig vet att jag vill vara en vinnare och tror på att är man tillräckligt fokuserad på målet och jobbar hårt mot det så står man där till slut som vinnare, allt handlar om att VÅGA VARA VINNARE! Och det stör mig att alla ska vara så lagom hela tiden, ingen vågar att sticka ut. Det ska även tilläggas att de som i år gjorde en ”Tommy Sjödin” och trodde på sina egna lag mest såg väldigt obekväma ut när de sa det så jag tror ingen som såg upptaktsträffen trodde på dom vilket är lika med att de säger så för att det ”funkade ju för Brynäs ifjol”, men att säga en sak och tro en annan är det en stor skillnad på. Kunde ni inte övertyga oss tittare, hur ska ni då kunna motivera era egna spelare?

Vad säger ni? Rätt eller fel att säga att SM guld är målsättningen samtidigt som kroppsspråket visar annorlunda?

Jag tror fortfarande på SAIK, även om alla just nu verkar ha en ”HV Crush” pga. deras stabila spel under försäsongsturneringen i European Trophy så kommer SAIK trupp och inställning både på isen och i båset bli det som avgör var bucklan hamnar.

Vilket lag tror ni vinner SM Guld 2012/2013?

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

3 Kommentarer

  1. Tycker det är idioti att ens ha med den frågan om vem man tror ska vinna guld då man fattar att alla som utövar någon sport håller på med det för att dom tror att dom själva ska vinna! Och man behöver ju inte stå inför dom så kallade ”experterna” och säga det…

    • Skulle tro att det handlar om att skapa mer spekulationer och lite för media att gotta sig i, den här dagen är ju trots allt skapad för deras skull.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.