Team 17 vände och vann mot Finland

0

Igår vann Team 17 mot Finland relativt enkelt med 6-3 och idag vann man även match nummer två mot Finland även om det satt betydligt hårdare åt.

Finland rivstartade matchen och kunde efter den första perioden gå till pausvilan med betryggande ledning med 2-0 efter mål av Matti Haaranen och Olli Nieminen. Sverige vaknande till i den andra perioden och kunde både reducera genom Sebastian Aho och sedan kvittera genom Adrian Kempe.

I den tredje perioden tog Sverige tag i taktpinnen direkt i numerärt överläge genom Rasmus Andersson, men Finland gav inte upp och kvitterade genom dubbla målskytten Olli Nieminen som tingade matchen till en mållös övertidsperios och matchen fick avgöras på straffar. Där var Sverige starkast när målvakten Christoffer Rifalk spickade igen samtiigt som Oskar Lindblom och Gustaf Franzén satte sina straffar.

[box_success]

Finland-Sverige 3-4 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar
Skott: 21-44 (6-9, 5-19, 8-13, 2-2)

Period 1
03.31 1-0 Matias Haaranen
10:07 2-0 Otto Nieminen

Period 2
08.05 2-1 Sebastian Aho assist Gustav Forsling,
13:00 2-2 Adrian Kempe assist Gustaf Franzén och Petter Mäkitalo,

Period 3
00.47 2-3 Rasmus Andersson assist Gustaf Franzén och Adrian Kempe
03.18 3-3 Otto Nieminen assist Joona Jääskeläinen

Utv: Finland 7×2 min. Sverige 7×2 min
Domare: Patric Bjälkander, Sverige
Publik: 276

[/box_success]

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.