Crosschecka en dator

0

Varenda morgon startar jag med att svära en rejäl ramsa. Kanske inte direkt efter jag stigit upp men väl någon timme senare så kommer frasen ”fan jävla skit system.. slänger snart skiten åt helvete” eller något liknande.

Jobb

Anledningen till mitt dagliga utbrott är min jobbdator. En cool, liten, snabb (är vad IT-avdelningen påstår i alla fall) HP dator som enligt diverse specar osv ska hålla absolut toppklass. Den lilla jävlen får mig att starta varenda dag med ett utbrott. Kan inte vara bra. Kan jag dra eventuella läkarkostnader detta kommer resultera i mot företaget?

Datorn är säkert jättebra eller jag vet att den är det då den funkar kanon när den inte är inkopplad i dockan på jobbet och därmed ansluten till företags nät eller spionprogram. Kalla det vad man vill. För så är det tyvärr. Troligen sitter någon dammig råtta i ett garderobsutrymme i närheten och kontroller vartenda ord jag skriver. Även detta. Du kan i sådana fall dra åt helvete!

Kontrollerat samhälle

I våras uppgraderade (?) företaget alla datorer så man ska jobba i samma miljö mot samma plattformar ute i samma företagsstyrda ”moln” med endast företagsanpassade och framför allt företagsaccepterade program.

Detta gjorde att mitt jobb blev fan så mycket tråkigare, tyngre och framför allt mer irriterande. Tydligen är fler och fler företag på väg mot detta kontrollerade helvetet. Jag hatar detta kontrollerade skitsamhället vi hamnat i, vart tog den spontana glädjen vägen?

Ja just det, hockey ikväll igen. Hv visade vägen igår när man stundtals lekte med LHC. Linköping kan ta snabb revansch då lagen möts på nytt ikväll. Även matchen Färjestad-Frölunda står på schemat och kan man inte besöka Löfbergs Lila Arena visas den matchen på TV10 klockan 19.00.

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.