Spark, putt & knuff

5

Nä, gillar inte nya reglerna som är satta inför den kommande säsongen då det helt plötsligt ska vara okej att sparka in pucken i mål samt att man ska kunna stå i målgården och göra mål.

Svårbedömt

Nya reglerna ser ut enligt följande:

Spark
Enligt den nya regeln ska det med en medveten sparkrörelse vara tillåtet att sparka in pucken i mål, förutsatt att skenan är kvar i isen vid sparken.

Kommer bli oändliga bedömningar här. Var verkligen inte skenan 1mm över isen? Var hela skenan i isen? Var den det under exakt hela sparkrörelsen osv? Nä. Jag lägger en fet sjungande röst på att ta bort det helt. Döm bort alla mål som tar via en skridskor och in så länge nu ingen skjuter en på skridskorna och in i mål vilket absolut inte är samma sak som medvetet sätta ut foten för att styra eller sparka in pucken i mål.

Målgården
Enligt den nya regeln ska en spelare kunna stå i målgården innan pucken har kommit dit och sedan kunna göra mål. Antingen med klubban eller med skridskon, så länge man inte stör målvakten.

Samma sak här. En målvakt anser nog alltid att man blir störd och det kommer resultera i La liga liknande flaxande efter domarna vid mål som tillkommer på detta sätt. Nä. Respektera målgården. Annars kan man likaväl ta bort den zonen helt.

Min kortfattade summering blir därmed ”Ge fan i att sparka pucken, använd klubban och spela hockey i den stora zonen på isen som inte är målvaktens lilla del av rinken”.

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

5 Kommentarer

 1. Skriver under på det där, rakt av bara. Hockey är ett spel med klubba och puck. Vill man se spark finns fotbollen.

  Och målgården… Fredad zon va?

  • Exakt. Målgården är kanske ingen fredad zon men stå där med röven innanför masken på målvakten..

 2. Håller med dig angående målområdet. Tror det kommer bli ännu jobbigare när någon knuffas in i målvakten nu.
  Spark vete fan.Det var ju ganska krångligt som det var innan och ungefär samma nu.
  Konstigt att det inte diskuterade mer akuta problem som filmningar (Järnkrok bla…), storleken på rinken eller touch icing.

 3. Tror det kommer bli ännu jobbigare med bedömningar när spelare knuffas in i målgården eller om han störde målvakten. Lämna området säger jag.
  Spark vete fan. Regeln var rätt krånglig som den var innan. Tycker man borde diskuterat rink storleken, touch icing och filmningar istället som är större problem som jag ser det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.