Onsdagstankar!

0

Vad skulle gå igenom ens tankeverksamhet en onsdagsnatt som denna om inte ishockey? Precis, inte vet jag.
Ikväll blir det väldigt kort och intensivt med inslag av hopp, förtvivlan och idioti. Häng med vetja!

Tänkte börja lite lätt med European Trophy, där det ikväll spelades två matcher som kanske på förhand inte direkt fick en vanlig Svensson att höja ögonbrynen av upphetsning. Men då ERC Ingolstadt besegrade Adler Mannheim med 4-2 (1-1, 2-1, 1-0) gick de upp på 12 p (efter 6 spelade matcher) och drog iväg i toppen av West Division, där man nu har 3 p ner till tvåan Frölunda HC. Frölunda, som bara har spelat 4 matcher, spelar till helgen ett hett dubbelmöte mot Färjestads BK, där man efter returmötet i Frölundaborg på lördagen även anordnar det s.k. Fans Day – ”Ett perfekt tillfälle att få möta Frölundas stjärnor, få autografer och kanske ta ett foto!”, för att citera frolundaindians.com.
Mig personligen lockar inte Fans Day ett skvatt då jag bara tycker att det är ett jippo, precis som mycket annat runtomkring Frölunda i dagsläget. Mer om detta återkommer jag dock till senare, var så säker!
För att återgå till European Trophy så spelades även en match mellan de tjeckiska lagen Pirati Chomutov och HC Sparta Prag. Trots 40-40 i skott så var Sparta inte med i målprotokollet alls då Chomutov vann med klara 7-0 (2-0, 1-0, 4-0) och kunde på ett övertygande sätt bärga sin första trepoängare i turneringen.

Nog om European Trophy för stunden. Ett utav de sex Elitserielag som inte spelar European Trophy är Modo Hockey, och det tunga avbräcket i och med skadan på den viktiga centern Samuel Påhlsson har väl inte undgått särskilt många? Ett tungt avbräck blev nu ännu ett tungt avbräck för Modo i kvällens match mot Skellefteå, då Mattias Ritola fick utgå med förmodat nyckelbensbrott efter en tacklingsincident vid en öppen båsdörr. (Läs mer: http://pucksnack.com/dyrkopt-modo-vinst-mot-skelleftea)
Frölunda + Jippo = Sant?!
Vad är det nu han har fått för sig?”, tänker la ni? Det hoppas jag innerligt att ni inte gör, för då har ni missat något. För er som har följt mig på Twitter, läst mina inlägg på WildWestSupport osv osv har nog fattat vad jag tycker om vår allas gode vän DJ Denny. Kortfattat så är hela han ett jippo. Tanken kring honom är ett jippo. Hela idén är enligt mig helt ofattbar. Nu må inte Frölunda vara det laget med den bästa läktarkulturen, förvisso. Men den briljanta idén med DJ Denny har helt klart inte gjort saken bättre, utan han har snarare dödat den lilla läktarkultur som någonstans fanns kvar bortom Goa Gubbar’s fasad. För att inte tala om ”Oj, oj, oj” som är mer söndersjungen i Elitseriearenorna runtom i Sverige numera än vad Alina Devecerski’s ”Du måste flytta på dig” var under studentveckan i stan. Blir matt bara jag tänker på det. Så Frölunda – Gör om, gör rätt = Kicka DJ Denny på momangen.

När vi pratar Frölunda så har de ju även gått ut med att kommande säsongs matchprogram byts ut mot plastblad med kvällens laguppställningar, tabell och dylikt som sedan ska vikas ihop och bli en sådan där fantastisk handklappa. Ni vet, sådana som HV71 körde med hela den gångna säsongen. Ett beslut som är helt befängt, om jag får säga det själv. Börjar folk bli trötta på att klappa på vanligt hederligt sätt?

För att ytterligare spä på Frölundakräkan här så kan man ju minst sagt säga att förenings sätt att hantera diverse saker och ting under de senaste månaderna helt klart kunde ha skett betydligt smidigare på många plan. Jag pratar givetvis om affären kring Dick Axelsson, beskedet om Kenta’s icke förnybara kontrakt efter säsongen och det nyligen utläckta uttalandet om twitter&facebook-förbud för matchfunktionärer. Att de försöker bygga sin mur runt föreningen, maktspelet inom den. Det är något som inte klingar gott i mina öron, och något jag tror kommer straffa sig oerhört i längden. Hur mycket lyssnar exempelvis styrelsen och högre uppsatta slipsnissar på fans och supportrar? Hur mycket har de egentligen att säga till om? Det är något jag sitter och funderar på, och jag blir inte klokare på det vill jag lova.
Hur som helst. Om ni gillar norska så kan jag rekommendera er till att snurra in MIX Megapol på radion, eller zappa in Kanal5 på tvn klockan 07.30 imorgon (torsdag). Då besöks nämligen Morrongänget av Frölundas Mathis Olimb. Alltid något!

Till sist tänkte jag bara avslöja att min närmsta stora bloggpunkt/projekt/tema eller vad man ska kalla det kommer bli ”Nyckelspelare I Fokus”, där jag lite då och då kommer presentera en viktig kugge i varje lag och reflektera över förväntningar, krav som ställs, historik och lite smått och gott. Något jag hoppas kan bli uppskattat!

Yapp. Det var la det för ikväll. Ha det!
Effy 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.