Sverige Team 17: ”Finnkampen”.

0

Förutom Småkronorna som är på cup nere i Tjeckien så spelas det en turnering på hemmaplan, i Åmål närmare bestämt. ”Finnkampen” där Sveriges Team 17 landslag möter Finlands Team 17 i kampen om vem som är bäst av de båda nationerna. Fem raka vinster mot Finland ska givetvis bli sex, sju OCH åtta! Turneringen markerar starten på säsongen för minikronorna.

Turneringen som spelas i Åmål och Intersporthallen mellan den 31 augusti och 2 september är omtyckt av såväl spelare som föräldrar och ännu relativt okänd precis som övrig svensk juniorhockey vilket är tråkigt då det oftast är en riktigt rolig ishockey. Turneringen markerar säsongstarten för Team 17. I Sveriges trupp är det Adrian Kempe (Modo Hockey), Rasmus Andersson (Malmö IF) och Anton Karlsson (Frölunda) som sticker ut mest. De är alla tre ledande i sina respektive lag och just Rasmus har nyligen tecknat ett A kontrakt med Malmö Redhawks och tanken är att han iaf ska testa på hockeyallsvenskan även om han med största säkerhet kommer att få fortsätta lira med J20 största delen av säsongen.

Just Rasmus, son till Örebro Hockeys tränare Peter Andersson, såg jag på Öckerö när Malmö J20 mötte Frölunda J20 och även om det blev förlust för skånepågarna då så stack Rasmus ut i hans sätt att spela, han spelar fysiskt, smäller gärna på och käften går i ett. De egenskaperna blandade med ett sinne för poäng är det som tagit honom hela vägen till Malmö Redhawks A-lag redan i unga år.

Dessvärre kan inte jag vara på plats den här gången då det är ett dubbelmöte inbokat i helgen mellan Färjestad BK och Frölunda HC som en del i European Trophy men jag rekommenderar ett besök till Åmål för er som ännu inte beslutat vad ni ska göra kommande helg 🙂 Men det ni kan vara säkra på är att det kommer rapporter från turneringen här på Pucksnack.com

Så här ser spelschemat ut:

Fredagen den 31 augusti 2012
31/8 klockan 19.00 Sverige-Finland, Intersporthallen, Åmål

Lördagen den 1 september 2012
1/9 klockan 15.00 Finland-Sverige, Intersporthallen, Åmål

Söndagen den 2 september 2012
2/9 klockan 11.30 Sverige-Finland, Intersporthallen, Åmål

Här finner ni den svenska truppen i sin helhet.

För biljettinfo och snack med Team 17´s förbundskapten Anders Eriksén, klicka HÄR!

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.