Daniel Fernholm till Frölunda?

8

Frölunda rycker enligt uppgifter i media i backen Daniel Fernholm. Jag vill inte se Daniel i Frölundadressen, inte den här säsongen iaf. Häng med ska jag förklara hur jag menar.

Daniel Fernholm är en riktigt bra back, det är inget snack om saken men faktum är att han skulle kliva in som ersättare till Pierre Johnsson som kör rehab efter en mindre operation i knät. Pierre förväntas vara tillbaka innan elitserien startar och att ta in Daniel Fernholm i detta skedet känns som lite kaka på kaka och återigen kommer juniorerna, som kan ersätta tillfälligt, få stå vid sidan. Om de tar in Daniel för hela säsongen innebär det att redan befintliga backar i A-truppen som Viktor Svedberg och Oliver Bohm ryker och får söka sig till andra klubbar. Hur bra är det för deras utveckling och allt snack om att satsa på backar från de egna leden är som bortblåst. Det är något jag inte vill se!

OM detta nu stämmer så får jag panikvibbar från styrelserummet i Frölundaborg. Det känns som att styrelsen med Mats Grauers och klubbdirektör Anderz Larqvist i spetsen inte tänker på konsekvenserna som kommer att uppstå när Pierre är tillbaka.

Här ser ni Frölundas trupp säsongen 2012/2013

Vad anser ni? Borde Frölunda jaga in fler backar i en redan full backbesättning?

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

8 Kommentarer

 1. satsa på dom unga spelarna i stället för panik lösningarna det är så man bygger lag för framtiden se på brynäs .

 2. Håller absolut inte med dig. Vill de ha en plats får de kämpa för den. Frölunda tar in en landslagsback, lär från honom då! Titta vad han gör som är bra, träna som han plus lite till så kommer chansen. Bäckman, Eriksson, Persson är inga super backar konkurrera ut dem istället.
  Fernholm är en kanon back. Med honom får Frölunda ett bättre försvar än förra året (som räckte till kvartsfinal). Har man råd vilket man har nu med lite sanering, ta in honom. Frölunda har 8 backar med Bohm det är färre än de flesta ES lag. Bäckman och Pierre är väldigt skadebenägna. Skulle Bäckman gå sönder står Frölunda där med 6 backar i början på säsongen och ingen reserv. I dessa 6 inkluderas Bohm och Svedberg som inte håller ES klass enligt mig.
  Se på Brynäs!? De har vunnit ett år. Var ju kvalserielag för några år sedan och sen bara nått kvartsfinal. Frölunda till skillnad från många andra ES lag problem att välja vid en eventuell lockout. Lundqvist, Eriksson, Karlsson, Alfredsson, Eller, Stålberg mfl. Det är vad en bra juniorverksamhet ger.

  • @Philip: ”Frölunda till skillnad från många andra ES lag problem att välja vid en eventuell lockout. Lundqvist, Eriksson, Karlsson, Alfredsson, Eller, Stålberg mfl. Det är vad en bra juniorverksamhet ger.”

   Japp, Frölunda har en bra juniorverksamhet och alla de du nämnt här ovan har fått chansen att på allvar ta en plats i a-truppen och då vänder de hem men får de nya som kommer upp nu, inte den chansen så är det inget som säger att de vid en ev. framtida lockout vänder hem till Frölunda utan ist går till andra klubbar i ES/AS

   • Lockout spelarna hade ungefär samma chans (kanske svårare) som Bohm och Svedberg har idag. Erik Karlsson hade 08/09 till exempel att kunkurrera med: Andreas Holmqvist (testad i landslaget), Mäntylä/Niskala/Söderholm (alla landslags mässiga då), Ronnie Sundin (honom flyttade man knappast på), sjätte och sista platsen DiPenta/Hedman/Ackeström (rutinerade) och Tömmernes/Larsen (väldigt lika honom själv). Erik löste det, ger Bohm och Svedberg allt så kanske de löser en plats de har i mina ögon en större chans än vad Erik hade.

 3. Ger mig in i denna debatt.

  Känner först och främst att det bästa vore att satsa på den backlinje med Svedberg och Bohm som redan finns i laget. Dessutom vet ingen hur det nu blir ”over there” vilket jag personligen hoppas löser sig så NHL rullar på och Elitserien lika så.

  Dock.

  Bäckman är inte ung och inte heller allt för hållbar då Frölunda bör räkna med att han lär missa ett gäng matcher samtidigt som Johnsson inte heller är den där spelaren som rullar på en säsong skadefri. Lägger man därtill Lynch som säkert blir avstängd för en allt för våldsam tackling, för elitserien bör tilläggas, så..

  Kanske inte Fernholm är så fel trots allt!?

  Allt detta ihop med att han är en stor pjäs med goda defensiva talanger (som jag är totalt knäsvag för) som kan städa upp framför målvakterna som kanske inte håller riktigt ”Dansken” klass så tror jag nog att Daniel Fernholm kan vara mer än rätt i årets Frölundatrupp faktiskt.

  • Håller med dig Fredrik som jag nämnt innan. Man få ha i tankarna lite ”worst case” scenario med två etablerade backar borta lite till och från. Är också jätte nöjd att Nubbens idioti satsning på enbart små rörliga offensiva backar är borta och att backar numera värvas med stabilitet i egen zon som prio ett. Där är Fernholm riktigt bra.

 4. Att värva Fernholm har rent sportsligt en rejäl poäng. Det ekonomiska har jag ej full inblick i, men har man ekonomiskt utrymme så är det inte illa tänkt alls!

  Bäckman och Johnsson har sina skadehistoriker och kommer med all sannolikhet saknas många matcher kommande säsong också. Dessa kan dessutom matchas något mindre med Fernholm i laget och behöver kanske inte ligga på 24-26 minuter/match och kan därmed nötas mindre och därmed få färre och kortare skadeperioder.

  Dessutom vill jag minnas att hela backuppsättningen (har jag fel ber jag om ursäkt, men det är bara något enstaka undantag i.s.f.) sitter på utgående kontrakt efter den kommande säsongen. Svedberg och Tömmernäs har goda möjligheter att åka över Atlanten. Övriga spelaras fortsättning eller inte i klubben står också skrivet i stjärnorna. Att säkra upp Fernholm kan därför också fylla en stor funktion inför säsongen 2013/2014 då med stor sannolikhet 3-4 backar kan försvinna. Då kan Fernholm fylla en stor funktion som en tung defensiv pjäs “man vet vad man får av” i det lagbygget. Det finns alltså även en mer långsiktig poäng med en signering av Fernholm.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.