Sparkregel och spelare i målgården…

5

Läste idag att hockeyligan diskuterar en regeländring. Det som ligger på bordet nu ä nu huruvida det ska bli tillåtet att sparka pucken i mål och göra mål med spelare i målgården.

Jag är tudelad, visst är det bra om man ser till underhållningsvärdet för det är roligt med mycket mål, det tycker nog de flesta och jag hoppas att det blir rakare spel i och med detta om de tar beslutet att ändra regeln. Men sen har vi frågan hur mål tillkommer, hur mycket ska man få störa målvakten? Hur mycket pååkningar på målvakterna kommer det att bli nu och hur kommer domarna döma då? Var går gränsen för spelare i målgården och interference?

Som vanligt finns det som sagt fördelar och nackdelar med allt och jag hoppas att detta är något som vid ett positivt beslut verkligen är genomtänkt och inte bara ett beslut taget ur luften för att öka attraktionsvärdet på svensk ishockey. Om det är någon regel som ska tas bort så är det puck out regeln… Den är sjukt enerverande och onödig som förstör mer än det tillför. Vad tycker ni? Ska man få göra mål trots spelare i målgården och på spark?

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

5 Kommentarer

 1. Spark kanske borde godkännas då dessa måste bedömmas godtyckligt hela tiden och det är ju inte direkt en fördel att sparka före att använda klubba då sparka helt enkelt är svårare så jag ser inte det som ett ”fusk”, så länge inte armar eller händer föser in pucken i mål. Däremot kanske spelare i målgården borde bedömas som tidigare, alltså inte tillåtet.

 2. Bort med Puck-out. Den skriver jag under rakt av på. Det är ändå ingen som förstår den hur enkel den nu än är.

  Men spark? Kluven där. Frågan är egentligen hur mycket hockey det är att sparka in pucken? OK, got my point… Sedan kan man väl fundera över säkerhet med spark på puck nära plock och stöt osv. men…? Som sagt. kluven. Dock tror jag slopa helt vore att föredra. Enklare att förstå för folket på läktaren. Jag ser hellre en solklar regel än det tiotal mål fler det kanske kan bli.

  Och det där med i målgården. Hur då? Hur bedöma och återigen hur få folket på läktaren att förstå? Då måste det till ordentliga förklaringar från svart-vit hockeysnappare. Typ som allsvenskan haft efter match på Viasat.

  Ja nåt sånt.

 3. Tar man bort puck-out regeln blir det nät längs hela långsidorna som i Öckerö ishall. Då kommer spelarna att återgå till att med full kraft skjuta pucken över sargen som skedde tidigare. Inget kul att sitta på läktaren då. Delar din tveksamhet till spakregeln.

 4. Varken spark, fös med eller utan skenan i isen bör godkännas. Skjuter någon en på skridskorna utan att man ser eller kan göra något åt det är det en annan sak.

  Puck-out hade jag gärna sett försvann men risken är väl att vi alla blir puckskadade som är på läktarplats tyvärr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.