Att livetwittra eller inte, det är frågan…

3

Det är en intressant diskussion som pågår på twitter i detta nu. Diskussionen gäller fenomenet livetweet från matcher, en del gillar det medans andra inte alls gillar det och hellre avföljer personen som livetwittrar än att förbiser att flödet blir fyllt av matchreferat.

Och med tanke på att de flesta, iaf. jag,  följer på twitter håller på olika lag så innebär det att under en full omgång av elitserien så skulle det vara minst två st som livetwittrar från varje match och ta det gånger sex, det är ungefär 60-90 inläpp per period och vad det blir en hel match, ja det kan ni ju räkna ut själva genom att gångra det med 6.

Jag kan känna att det är ok att avge rapporter från matcherna, dock inte i massflöde utan en kort inför rapport, en kort periodsummering i paus och en kort rapport efter matchen. Givetvis är det ok att lägga in något under matchens gång om det är något intressant som t.ex. en kommentar från klubbledare osv men att sitta en hel match och skicka ut massa tweets gillar jag inte och här på pucksnack.com kommer ingen att livetwittra från matcherna utan den rapportering som kommer kommer att vara en kort inför rapport med ev. laguppställningar, korta summeringar i periodpauserna och ett kort matchreferat efter matchen för ni kommer med största sannolikhet att kunna läsa en matchrapport med kort intervju här på sajten senare samma kväll.

Vad tycker ni? Ska man livetwittra och vad är isf ok eller ska man helt enkelt låta bli och sedan kunna läsa matchrapporterna från diverse sajter ist? Släng iväg en kommentar eller ett tweet till mig. 🙂

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

3 Kommentarer

  1. Tycker generellt att det är störande då det ofta gäller en match eller ett lag jag inte är så intresserad av. Jag följer sannolikt personen för att denne skriver intressant om hockey i allmänhet. Mitt förslag är att den som vill live-twitra skaffar ett separat twitter konto för detta. I ditt fall kunde det vara pucksnacklive. Då kan du via ditt vanliga twitterkonto meddela att liverapportering börjar och de som vill följer sedan denna via live kontot.

    • Det kan man absolut göra OM vi väljer att köra livetwitter men det känns väldigt avlägset men förstår absolut hur du menar 🙂 Finns en hel del andra på twitter som är i akut behov av ett livekonto 🙂

  2. Har redan skrivit ett långt svar hos Bättre Hockey som rörde samma spörsmål.
    Orkar inte upprepa allt en gång till 😉

    Det trista med att avfölja är ju att man missar alla inlägg från den personen.
    De skriver trots allt en massa bra inlägg också

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.