Jag är splittrad!

4

Enligt diverse media så verkar det med största sannolikhet bli en ny NHL lockout. Parterna sägs vara långt ifrån varandra och NHL ska starta om endast 37 dagar. Jo tjena! Jag är väldigt tudelad i frågan, visst det skulle vara jättekul att se stjärnorna i elitserien men till vilket pris? Vilken effekt får det för elitserie och de hockeyallsvenska lagen för nog kommer även Hockeyallsvenskan att få in en hel del stjärnor, tänk er Djurgården Hockey med Johnny Oduya, Niklas Kronwall och Mark ”in tha park” Owuya i Hockeyallsvenskan. Elitserielag som bl.a. Brynäs IF spelare får hem spelare som Bäckström, Silfverberg, Markström, Ekholm, Frölunda tar hem Lundqvist, Eriksson och Karlsson med Alfredsson, Huselius mfl som bubblare. Och detta är bara två lag som jag räknade upp, de övriga tio då? Båda ”stora” ligor i Sverige kommer att invaderas och vilken effekt kommer detta få?

Nr 1: De spelare som är under kontrakt måste hitta nya arbetsgivare under de månader NHL proffsen är här och det kan bli svårt för vilka klubbar är intresserade av att göra stora förändringar som bara gäller ett par månader?

Nr 2: Samtliga klubbar i våra inhemska ligor elitserien, hockeyallsvenskan, div 1 osv kommer att påverkas om NHL proffsen kommer då det ska flyttas spelare till höger och vänster.

Nr 3: Hur kommer de spelare som tvingas lämna att känna sig? Skulle någon av de spelare ha ”hjärta” för sin klubb så är det garanterat som bortblåst när de helt plötsligt duger igen.

Nr 4: Ekonomi, bara försäkringarna för dessa spelare ligger mellan 500000 och 1000000 kr, sen ska de ha lön också. För att klubbarna ska klara detta gäller det att det är slutsålt VARJE match för att överhuvudtaget gå runt.

Nr 5: Media över hela världen kommer att bevaka ”lilla Elitserien och Hockeyallsvenskan” vilket ger dessa två ligor bra publicitet som förhoppningsvis även öppnar ögonen för våra inhemska ligor även när NHL drar igång igen.

***

Så här tycker jag:
Ska NHL proffsen komma hem så ska det skrivas kontrakt för hela säsongen och max tre spelare i varje lag. Detta för att det inte ska bli så stora ringar på vattnet men hur ska de kunna skriva kontrakt med spelarna då de med största säkerhet står under kontrakt med sin NHL klubb, lockout eller inte.

Vad tycker ni? Resonerar jag helt fel? Bör klubbarna få ta hem obegränsat med NHL proffs eller ska det finnas en reglering på antal man får ta hem? Kommentera gärna eller släng iväg ett tweet till mig 🙂

Relaterat: ”Lockouten vore förödande för elitserien.”

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

4 Kommentarer

 1. Hmmm. Dif och NHL-spelare? Kommer dom ha råd att ta hem någon? Och kommer något lag gå plus om dom tar hem några? Kostar det så smakar det sägs det men jag är nog mer kluven än Du är och nej, det beror INTE på att Luleå inte gödslar med proffs för tillfället.

  Övrigt? OK.
  Punkt 1. Vilka lag har ”lånelöfte”? Är det som vi tror mellan Luleå och Aslöven en tyst överenskommelse på fler håll och i så fall vilka platser tar dom som skaffar ”nya” jobb? Och vart tar dom spelarna vägen?

  2. Dominoeffekten blir stor med kvalitetssänkning som följd.

  3. Just här ÄR det förmodligen spelare med hjärta som får lämna. Unga, mindre etablerade, från orten och med ”världens chans” just i år. Och när dom kommer åter har dom färvisso speltid i benen men mot vad för motstånd?

  4. Ekonomi. Försäkringar. Ett kapitel för sig. nej en BOK för sig. Ojojoj. Tung post detta. Och försäkringarna skiljer sig från spelare till spelare. Tänk Dif igen. Hur ska dom ha råd ta hem de spelare Du nämner?

  5. Mediabevakning ja. Men blir det så? Jag minns inte hur det var 04/05 men köper tex våra paralleller i USA , (Chris and Lässe) hem någon match? tror väl inte det va? Och scoutingen kommer väl ligga på de spelare som fått flytta på sig och hur mycket. Nej jag tror det här blir en lågbudgetperiod för Amerikansk media vad gäller hockey i Europa. Mycket basetrat på den förmodat korta period det kommer gälla och så drar Presidentkampanjandet igång på allvar i höst.

  Jag håller med Dig. 3 spelare, en hel säsong och hur många kommer då? Noll? Men förmodligen hugger vi det som finns att hugga och Du får göra intervjuer och pucksnack på fler språk än de 2 Du är van vid, Svenska och Ditt snack…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.