Hockeyglädje

0

Älskar verkligen hockey. Hockey av alla dess slag. Kanske inte damhockey men jag har faktiskt sett en och annan damhockeymatch till slutsignalen så jag får väl säga att jag är en fantast av den varianten av hockey också även om jag faktiskt inte är det. Får man inte tacklas så är det i min mening ingen hockey..

Dessvärre finns det faktiskt en hel del matcher mitt i serielunken av Elitserien där det där med tacklingar och hockey kan ifrågasättas men skit samma. Det är ändå hockey!

Tidigare idag var jag och såg min första match för säsongen. Det rörde sig om en U15 match. En internmatch i ett lag där dessa killar endast vart på is knappt en vecka. Nya skridskor, nya skydd osv. Tonåringarna växer ju som bekant en del och ibland får man spela in sig i nya par skridskor mer än en gång per säsong när fötterna drar iväg storlek efter storlek.

Stackars föräldrar. Stackars mig.. matchen jag såg rör givetvis laget där min egen son spelar. Men samtidigt älskar man sporten hockey så kan man stå ut med dessa ”problem” som det innebär att behöva köpa nya skridskor runt 3500 SEK paret ett par gånger under varje säsong. Ihop med klubborna för ett par tusen styck och övriga skydd som knappast är gratis så blir man alltid lika varm inombords när man ser glädjen i ögonen på dessa framtida hockeyspelare. Glöden. Längtan och förhoppningar som verkligen brinner inombords deras tonårskroppar är värt vartenda krona man behöver lägga på sporten dom älskar.

Som sagt en internmatch. Hade väl inga större förhoppningar och framför allt inte efter knappa veckan på is men det såg så där nästan oförskämt bra ut. Visst passen satt inte där alla gånger. Man visste inte att medspelaren var bakom ryggen som man gör i mitten av november men man hade trots allt ett bra tryck i åkningen och en fart jag personligen inte trodde man kunna få funka i 3 x 20 efter så kort tid. Dessutom var matchen relativ fysisk för att vara en internmatch, dock är det precis lika viktigt att visa för ledarna att man är där för att ta en plats i A-truppen som hos dom äldre upplagorna, idolerna osv. Om inte än viktigare. Det är en framtid att ta del av.

Hockey när den är som bäst är när den genomförs av tävlande aktörer. Det fick jag se idag och därför är jag nöjd med att startat denna hockeysäsong med just en sån simpel grej som en internmatch för 14/15-åringar i en gammal sliten islada.

Tack grabbar!

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.