Almtuna slog mästarna Brynäs inför storpublik

0

Det var upplagt för fest när jubelarerna Almtuna (80 år) och Brynäs (100  år) drabbade samman i årets första träningsmatch i Gränbyhallen i Uppsala, men någon klang – och jubelföreställning blev de 2400 i publiken inte bjudna på – dock ett vinnande hemmalag.

Matchens stora behållning var Almtunas målvakt Joel Lassinantti som stod på huvudet flera gånger under matchens gång, det 18-årige lånet från Luleå motade 26 av 27 skott denna afton och var av naturliga skäl nöjd med kvällen – av flera anledningar.

– Jag är jättenöjd, vi gör en bra match försvarsmässigt och man kan inte skämmas när man slår svenska mästarna, sa norrlänningen efter 3-1-vinsten mot Brynäs till UNT.se

Att det är försäsong och att man inte bör lägga så mycket fokus på resultatet visade också Brynäs denna afton. När man väl hade lyckats få hål Joel Lassinantti genom Daniel Widing då hade Almtuna redan tagit ledningen och fortsatte av bara farten. Matchen slutade 3-1 och Almtunatränaren Johan Silfwerplatz var nöjd med insatsen och skickade ut en glirning mot Brynäslägret.

– Det är klart jag är nöjd, första perioden var grymt bra från vår sida. Jag är glad att vi står upp så här pass bra mot Brynäs. Jag vet inte i vilken fas Brynäs är i just nu, och jag antar att motivation slår klass, sa Sifwerplatz efter matchen.

 

[box_success]

Almtuna – Brynäs 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Skott: 26-27 (8-6, 8-9, 10-12)
Utv.: AIS 3×2 BIF 4×2
Publik: 2462
Domare: Mikael Andersson
Skott: 26–27

Period 1

Period 2

00:54 1-0 Daniel Hermansson (F Sandgren)

Period 3

05:44 2-0 Patrik Nevalainen (J Berggren, M Johansson)
07:12 2-1 Daniel Widing (J Nordqvist)
16:29 3-1 BP  Stefan Gråhns (D Hermansson)

[/box_success]

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.