Vad man kan göra för att öka intresset kring svensk juniorhockey!

1

Ni som känner mig vet att jag gillar juniorhockey och allt den ishockeyn står för. Man får se talanger blomma ut, bli dominanta och glädjen som uppstår när en spelare får erkännande och blir uppslussade till A-laget. Det jag inte kan förstå är varför det alltid är så dålig uppdatering från lagens hemsidor och lite folk på matcherna trots att det oftast är gratis.

Ett färskt exempel, jag fick nyss reda på att Frölunda J20 har sin första försäsongsmatch imorgon mot Rögle BK., hade det inte varit för Röglebloggaren Grön Vita Sumo så hade jag förmodligen missat morgondagens J20 SuperElit match på Öckerö.

Juniorhockey är förmodligen något av det roligaste vi som älskar ishockey kan titta på, det är gratis, det smäller, det är alltid full fart och dramatik. I vilken annan liga i Sverige får man de fyra ingredienserna match efter match? Sverige vann som bekant i vintras sitt första JVM guld på 31! år, det första JVM guldet vann man 1981. Med tanke på tittarsiffrorna som var då så trodde jag att svensk juniorhockey äntligen skulle få det uppsving de förtjänar men i verkligheten så är det fortfarande dålig information och under JSM helgen i Göteborg var det bara 781! personer som bäst på plats under en match trots att Sveriges bästa juniorer skulle göra upp om bucklan och titeln Sveriges bästa J20 och J18 lag. Ser man på hur det är i Nordamerika där det kan vara uppåt 18000 personer på en juniormatch när Kanadas juniorlandslag lirar så inser man hur långt efter Sverige är.

Hur ska man då göra för att öka intresset för svensk juniorhockey?
Nedan är några punkter man enkelt kan genomföra för att öka intresset för våra svenska juniorspelare.

[box_info]

* Skapa ett event, ett sk. happening kring det hela. – Både publik och spelare uppskattar det.
* Marknadsföring. – Det behöver inte kosta massor, använd lagens hemsidor och mediakuben under a-lagsmatcher .
(Här ligger ansvaret på hockeylagen, hur prioriterade är egentligen juniorlagen i en elitförening?)
* Bjuda in kända hockeyprofiler, spelare likväl som kommentatorer från t.ex. SVT som snackar juniorhockey. – Jag menar, vem hade inte velat höra Chris Härenstam stå i mittcirkeln och dra igång publiken med införsnack?

[/box_info]

Det behövs inte mer, ta in profiler så kommer media och med ökat tryck i media skapas ett intresse även kring juniorhockey. Se och lär av Nordamerika, vi är ju NHL/AHL influerade redan nu så varför inte löpa hela linan ut?

***

Här på Pucksnack.com kommer vi att dra vårt strå till stacken för att höja intresset för svensk juniorhockey. Först ut blir en videointervju med Frölunda HC´s framtidslöfte Erik Karlsson som draftades av Carolina Hurricanes i fjärde rundan, #99 totalt i draften 2012.

Den kommer inom kort på bloggen.

Vilka juniorer vill ni veta mer om? Kom med förslag i kommentarsfältet nedan så ska vi göra allt vi kan för att tillmötesgå era önskemål, självklart blir det videointervjuer om möjlighet finns!

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.