Asplöven kommer lyckas bättre än Karlskrona

0

Första träningsmatchen är avklarad för säsongen, Asplöven-Luleå. Visserligen via en dataskärm på en stream från Haparanda som får klassas som helt okej. Matchen var kanske inte av det bästa slaget, men det ska det ju inte heller vara så här års, typisk ”Augustihockey” med en del mål och lite fria tyglar.

Jag gick in med två  huvudfrågor i den här matchen.

1. Många intressanta namn i Luleå i år, för många?

2. Asplöven, är något annat än kval en möjlighet?

Luleå har många nya namn från HockeyAllsvenskan som är nya i år. Fogström, Jakobs, Klasen, Jacobsson och Persson. Alla visade upp sig idag på ett eller annat sätt. Niklas Fogström från Mora är otroligt skicklig i tekningscirkeln, har en otrolig teknik och en förmåga att låsa precis tillräckligt för att domaren inte ska blåsa av. Jens Jakobs gjorde det som han gjorde bäst i Mora, rakt och enkelt i nordlig riktning. Jag tror att det var Robin Jacobsson som sänkte Anton Gustafsson med en tackling, bara en sådan sak. Linus Klasen tog en utvisning, det var ungefär det jag noterade med honom. Linus Persson behövde nio sekunder på sig att måla.

Man ska inte dra för stora växlar av den här matchen men att de nya är så pass på hugget redan nu kan ju inte kännas annat än positivt för Rönnqvist. Dock otorligt roligt att Cam Abbott gjorde comeback ikväll, måtte det hålla nu.

Asplöven har inte fått en ärlig chans att inleda HockeyAllsvenskan på ett vettigt sätt och har i panik fått värva för att kunna prestera något vettigt, allt ”snyggt” serverat av förbundet. Bara det är fog för att byta ut en hel radda ledamöter i hockeyförbundet. Trots detta har Asplöven lyckats värva ihop ett förhållandevis intressant gäng som säkerligen kan fortsätta att växa tillsammans, dessutom lär man värva in en del pjäser innan allvaret börjar.

Mest glädjande idag var annars Joni Puurula. Den finske målvakten bjöd på rätt många svettiga räddningar och kan gå en ”Bellissimo-säsong” tillmötes. Bra lag har bra målvakter, därför vinner bra lag. Resten av laget är svårt att uttala sig om, dels för att det inte fanns någon laguppställning att tillgå och dels för att det inte hände så mycket framåt i den här matchen.

Utan att sticka ut hakan för mycket. Asplövens 0-4 mot Luleå imponerar mer än KHK:s 6-1 mot Mörrum, just sayin.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.