Frölunda jagar NHL spelare

1

Läste idag att vid en ev. NHL lockout tar Frölunda HC endast hem tre spelare.

Här tycker jag Frölunda agerar på ett förnuftigt sätt. De tar hem en spelare i varje lagdel och skapar på så sätt en nyttig konkurrenssituation och slipper göra allt för stora förändringar i laget.

[box_info]
Spelarna det handlar om är:
Henrik Lundqvist
Erik Karlsson
Loui Eriksson
[/box_info]

Om ”Henke” nu väljer att åka hem och spela i Frölunda under lockouten så kommer det att bli en utlåning av en av de två målvakterna Julius Hudacek och Patrik Galbraith men detta är något jag hoppas att målvakterna är informerade om och att det finns en backup plan om det nu blir en lockout. Dessa tre är inga direkta dussinlirare utan välbehövlig spets till ett lag som tappat tongivande spelare och samtliga tre spelare är ledande i sina respektive NHL klubbar så det är en välkommen förstärkning.

Det har varit en diskussion i media gällande hur många NHL spelare en klubb ska ta hem vid en ev. lockout och flera klubbar, bl.a. Linköping HC och Brynäs IF har sagt att de vill ha hem sina proffs men att det bör finnas en gemensam överenskommelse och att nu Frölunda agerar enligt detta glädjer mig.

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.