Djurgården har löst sitt målvaktsproblem…

0

Chet i samtal med Nashvilles målvaktstränare

Djurgården Hockey slog på stort och signade den fd. New York Rangers målvakten Steve Valiquette och svensk, (Stockholms) media kallade det för årets värvningsbomb, det man inte visste var att Steve kort därpå skulle avsluta sin karriär pga. skada. Detta satte DIF på pottkanten och risken var stor att det på ispremiären endast skulle vara en målvakt med på planen. Detta är alltså löst nu, igår avslöjade den nye målvakten Chet Pickard på twitter att han var klar för Stockholmsklubben.

Han skriver följande på twitter: ”Joining Djurgarden Hockey team in Sweden! Very excited for this new opportunity! Stockholm, here i come! 🙂 ”
Chet Picard spelade förra säsongen i Cincinnati Cyclones ECHL där han stod 32 matcher med en svs% på 89. Pickards främsta merit är för övrigt att han stod två matcher i det kanadensiska laget som vann JVM 2009.

Jag vet inget om Chet Pickard och kan därför inte säga huruvida det är en bra värvning eller inte, dock hoppas jag för Djurgården Hockey och dess supportrar att Chet blir den målvakt som tanken var att Steve Valiquette skulle bli och hjälper 08:orna tillbaka till elitserien, gärna redan till säsongen 13/14.

***

Niklas senast i Timråtröjan

Även Timrå IK kan få den förstärkning de hoppas på. Niklas Nordgren säger till ST.nu att de slutförhandlar med Timrå IK och att han hoppas att det blir klart inom de närmsta dagarna. Niklas Nordgren kommer närmast från spel i Schweiziska ligan och Kloten som han nyligen bröt sitt kontrakt med.

Detta kommer bli en bra förstärkning för medelpadingarna, senast Niklas spelade i Timrå IK spelade han 188 matcher och stod för 121 poäng varav 60 mål och 61 assist.

 

 

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.