Nollsummespel eller vad man ska kalla det…

0

Jag och en kompis hade en intressant diskussion igår eftermiddag, diskussionen var gällande kontrakten för Dick Axelsson och Fabian Brunnström kontra KHL flyktande Fredrik Pettersson och Mika Pyörälä… På min facebooksida delade jag med mig av tankarna vi hade kring detta och fick en del intressanta kommentarer kring deras kontrakt.

Vår diskussion började med att Dick Axelsson ska ses som en ersättare för Mika Pyörälä och då Mika hade ett år kvar på kontraktet med Frölunda så funderade vi på följande: Kan det vara så att Dick övertagit Mikas ettåriga kontrakt och då alla vet att Dick i FBK skulle fått ett kontrakt med lägre ersättning plus en del prestationslön så bör det landat någonstans mellan 100-150k i månaden. I Frölunda får han med största sannorlikhet nånstans mellan 190 och 250 k i månaden vilket också är den lönen som Mika bör ha haft i föreningen.

Samma sak gäller egentligen även för Fabian Brunnström, Freddan hade tre år kvar på sitt kontrakt med Frölunda med en månadslön förmodligen någonstans mellan 300 och 400k och nu har Frölunda signat Fabian på just tre år och gissningsvis bör han alltså övertagit Freddans månadslön. En annan sak är även det att Fabian krigade trots allt i tre – fyra år borta i Nordamerika och när rykten började ta fart här hemma i Sverige så sades det att Fabians fokus var att stanna därborta men med en månadslön på mellan 300 och 400k så kan nog vem som helst ändra uppfattning.

Denna summan är ju även inlagd i Frölundas budget de kommande åren och man kan kalla detta för nollsummespel! Ett sk. nollsummespel definieras genom att summan av vinsten och förlusten i spelet alltid är noll för varje tänkbar strategi spelarna kan använda sig av. Källa: Wikipedia

Jag vill även tillägga att detta inte är något gnäll på något sätt utan jag är riktigt nöjd med värvningen av Fabian Brunnström och förväntar mig, precis som många andra, en hel del sköna poäng och hårt jobb i vinter av skånepågen.

Vad är era tankar kring våra funderingar här ovan? Kommentera gärna!

***

Det enda truppen saknar nu är en rejäl  center, här ligger Frölunda lågt men jag vet att de scannar av marknaden och har ett par spår de jobbar på… Den fd. Timråcentern Matt Murley sägs vara ett av spåren. Matt Murley vann Timrås interna poängliga i fjol med 31 poäng, han och agenten har sagt att han vill ge KHL ett försök men säger sig inte vara främmande för ytterligare en europeisk klubb om det inte blir KHL lir för Murley till hösten. Jag tror även att Pebbens vara eller ikke vara i Frölunda kommande säsong är en detalj som kommer att påverka huruvida det kommer en center eller inte då Pebben även klarar en centerroll. Dock ska tilläggas att laget vi har nu, är med största sannorlikhet laget vi inleder säsongen med men räkna med förändring under säsongens gång.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.