Victor Backman till Västerås IK

0

Det blir fortsatt allsvenskt spel för Borås skyttekung Victor Backman. Victor som den gångna säsongen tillhörde Frölunda HC var utlånad till Borås HC där han gjorde 26 poäng ( 10+16) på 44 matcher plus 9 assist på 10 matcher när Borås säkrade det allsvenska kontraktet ytterligare en säsong. Det blev även tre poäng varav två mål i elitserien med Frölunda som han representerade i åtta matcher säsongen 2011/2012 och nu är han alltså klar för Västerås IK. Det är bara att gratulera VIK till en riktigt bra värvning, då det var flera klubbar som drog i talangen med SH 84 som moderklubb. Djurgården Hockey var en av de klubbar som ville ha honom och det förstår jag, Victor är en hårt jobbande forward som gör bra poäng och som vet vad han vill.

Söker man på Paintball och Västerås finner man The Rock Adventure och om Victor inte är i ishallen och tränar så finner man honom med största sannolikhet i "The Rock" där han övar annan form av prickskytte! Kanske han blir skyttekung där oxå?

Kontraktet är skrivet på ett år och det var en glad 20 åring som skickade messet på facebook till mig när övergången var klar. -Nu går flyttlasset sa han och jag som tagit lite semester från Silly Season frågade givetvis ”var då? 🙂 ” innan jag läste Uffe Bodins artikel på Hockeysverige.se där det stod Västerås IK. Victor fyllde på och sa: ”Jo, de känns bra ! De visade intresse med en gång och tror på mig vilket känns strålande!
Var där uppe å hälsa på ledningen och teamet kring laget och fick en bra känsla… Bra förutsättningar och Goa gubbar så nu är de bara upptill mig att visa vad jag har !!” Jag önskade Victor lycka till och sa att det är bara att köööra och han lovade att det är precis vad han kommer att göra. I och med mitt jobb så kommer jag att kunna se en eller ett par matcher i Västerås i vinter så det ska bli skoj att följa hans framfart i VIK och hockeyallsvenskan. Räkna med kommentarer från Victor under säsongen.’

Frågan är dock hur Frölunda HC kommer att ställa sig i frågan då han fortfarande har kontrakt med indianerna fram till 30 april 2013. Personligen kan jag känna att Frölunda återigen tabbar sig genom att tappa en talangfull framtidsspelare som är från göteborgsregionen. Om inte Victor håller för elitseriespel enligt Kenta Johansson och Mats Grauers, ja, då är det snarare en fråga över deras kompetens som klubb och lagledare än Victors kompetens för spel i elitserien.

Kör hårt Victor och lycka till så ses vi i vinter!

Pressmeddelandet från Västerås IK

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.