0-2 i baken blev 3-2 och tre sköna poäng.

0

I grundseriens näst sista match åkte våra småindianer till Karlstad där Färjestad BK´s J20 väntade. Det var en viktig match för FBK som fortfarande behövde poäng för att kvalificera sig till topp tio och det började onekligen bra för Karlstadlaget. Efter en spelad period stod det 2-0 till hemmalaget men det gäller att fortsätta tugga på och tänka 0-0 när Frölunda kommer på besök då de vänt underlägen till vinster flertalet gånger tidigare.

Trots att Frölunda hade flera tunga pjäser borta pga. spel i European Trophy med A-laget så fortsatte man alltså som man avslutat sista matchen, med ett vinnande koncept och inställningen att man aldrig ger sig oavsett vad det står på resultattavlan. Frölunda lyckades pressa tillbaka FBK i andra perioden vilket även skottstatistiken vittnar om, 4-11 i skott till gästerna, och det var bara en tidsfråga innan reduceringen skulle komma. sex minuter in i period två reducerade alltså Frölunda genom teknikern Andreas Johnson som 2 minuter tidigare suttit på botbänken för Roughing. Grabbarna hade fått vittring och knappa tio minuter senare skulle pucken leta sig in i nätmaskorna via första stolpen bakom Färjestads målvakt Fredrik Pettersson Wentzel. Denna gången var det lagspelaren Robin Söderquist som skickade iväg pucken in mot kassen, 2-2, Frölunda var ikapp!

Färjestad försökte i tredje perioden ta tillbaka initiativet men närmare än ett ribbskott från 1-0 målskytten Max Görtz kom inte hemmalaget. Istället kunde den snabbe Erik Karlsson göra 2-3 till gästerna. Färjestad pressade på för kvittering och tvingade tränarparet Emil Olsén och Lasse Berntsson att ta en time out. Detta för att samla grabbarna  men Frölunda höll undan och spelade bort Karlstadlaget från topp tio spel i januari.

Robin Söderquist säger till bloggen efter matchen att ”hans mål var ett turmål och att lagets insats var riktigt bra idag med tanke på att hemmalaget hade fått förstärkning från deras Alag med tre spelare som dessutom var överåriga för spel i J20 Super Elit.”

I morgondagens avslutande match innan en välförtjänt julledighet väntar Västerås J20. Frölunda åkte direkt dit efter matchen i Karlstad. Matchen följs på stats.swehockey.se och nedsläpp är kl 14:00

Färjestads matchrapport

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.