Ett misslyckande…

0

Får man se Frölundas slutspel i European Trophy som. Men när allt kommer omkring kanske det var det bästa som kunde hända indanerna? Nu kan de ju lägga fokus på Elitserien istället där de verkligen behöver rycka upp sig. Frölunda föll med klara 2-4 mot Linköpings HC efter att ha tagit ledningen i första perioden.

Det som var så frustrerande idag var att det återigen var krampaktigt framåt och slarvigt bakåt. Vi har verkligen ingen som, i Kahnbergs frånvaro, kliver fram och gör de målen som behövs för vinst, spelet har en tendens att hamna i sarghörnen, laget blir långt och allt för ofta ofokuserat och stillastående både i anfallszon och egen zon. Försvaret har en hög högsta nivå och en fruktansvärt låg lägsta nivå, det gäller att höja den lägstanivån ett par snäpp annars kan det gå riktigt illa väldigt fort med tanke på att Kenta Johansson vill bygga sin offensiv på en tajt och stabil defensiv. Och Kenta, Se nu för tusan till att vila Magnus Hellberg, vem som helst ser att han är slutkörd och behöver vila upp sig. Fredrik Pettersson ska ha en eloge för att han kör och kör och kör varje match men dessvärre får han inte så mycket uträttat om inte Olimb och Pyörälä är på tårna.

Det har knappast undgått någon att Frölunda varit i värvartagen men att samtliga de pratat med har tackat nej. Varför kan man fråga sig, det är ju Frölunda HC som erbjuder ett kontrakt, bra möjligheter till träning och spela i Scandinavium med publiken i ryggen. Fast tänker man lite så kanske det inte är så konstigt, Frölunda är en klubb i ekonomisk och sportslig kris där de fått låna pengar för att överhuvudtaget klara den vardagliga driften samt är drabbat av skador på tunga pjäser och att då som spelare hoppa på tåget bör kännas som en chansning både ekonomiskt och sportsligt. Att tacka ja måste innebära att man har ett stort hjärta för Göteborg och Frölunda från första början genom att man förmodligen inte kan vara säker på att lönen ens kommer i tid. Nä du Grauers, jag tycker att du ska sätta dig ned med Kenta, ställa lite krav på aktiv coachning och användande av juniorerna för faktum är att Frölundas juniororganisation är en av de bästa i Sverige om inte DEN bästa med tanke på alla de antal SM Guld både J20 och J18 tagit under 2000 talet. I de nedre leden finns det en kapacitet, kanske inte rent tekniskt men i hjärta och inställning då dessa juniorer kör i ett oavsett tiduret och resultatet är.

Nä grabbar, begrunda er insats efter dagens match och kom underfund med vad ni vill med er själva och föreningen. Antingen knyter ni näven och kör i fortsättningen eller så söker ni er bort från vår förening!

Hockeybladet

GP

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.