24/7 Flyers vs Rangers The Road To The NHL Winter Classics del 1

0

Såg precis första avsnittet av The Road To The NHL Winter Classics och redan i inledningen av programmet rös man sådär skönt då HBO verkligen lyckats att skapa stämning direkt från första sändningsminuten. Kan inte bärga mig tills nästa avsnitt släpps.

Rangers coach John Tortorella och Philadelphias dito Peter Laviolette är två bra tränare med sunda åsikter om vad dom kräver av sina spelare och de vågar verkligen säga vad de tycker också. Marian Gaborik hade under en frekvens gjort bort sig och Tortorella var där direkt och skrek: ”U Suck!” till honom och Gaboriks respons var att avgöra matchen för Rangers, hade det varit i elitserien så hade det skapats en osämja och ett missnöje i truppen och tränaren hade förmodligen så småningom fått hela truppen emot sig och sparken. Laviolette i Flyers säger under en sekvens att om man inte har en uttalad målsättning med säsongen och kommunicerar ut det till laget så ”säljer” man ut sitt lag. Just detta får mig att tänka på upptaktsträffen inför säsongen då en del elitserietränare på frågan vem som vinner elitserien 2011/2012 tippade andra lag än sitt eget lag som vinnare., hur tänker man där? Jag utgår från att alla som håller på med ishockey för att vinna även i elitserien.

Jag vill inte se ett lag glida på en skridsko genom 50 minuter av en match som är 60 minuter igen, jag vill inte se ett lag där spelarna inte spelar för varandra och märket på bröstet, jag vill inte se en enda elitserietränare stå som en statist igen lutandes mot plexiglaset utan jag vill se en aktiv tränare i båset, jag vill se spelare som ger järnet i 60 minuter och spelar FÖR varandra och MED varandra och alla de som betalar dyra pengar för att se dom kriga för tre poäng därute. Ryck upp er elitseriespelare, gör ert jobb, vinn matcher, ge alltid 110% och Våga Vilja Vara Bäst!! Då blir ni stjärnor!

Det står följande på väggen i Philadelphia Flyers omklädningsrum – It’s not about the name on the back of the shirt; it’s about the crest on the front. Tänkvärt eller hur?

***

Imorgon startar European Trophy slutspelet i Salzburg. De bästa lagen i Europa gör upp om vem som under 2011/2012 är det bästa laget och den prissumman det vinnande laget får är ett välkommet tillskott i kassan. Ett skadedrabbat Frölunda tar emot ett formsvagt Linköping, det är viktigt att indianerna vinner imorgon och kommer in på vinnarspåret igen men det kräver att de åker skridskor i 60 minuter! Jobbar för varandra och tillsammans, att Kenta äntligen visar att han inte bara är en statist utan vågar coacha och coacha rätt. Formen ska avgöra, Inte namnet på ryggen!

Ni finner spelschemat HÄR

Alla lag som deltar i Red Bull Salute 2011/2012 vill jag säga Lycka Till och se till att bjuda oss som kommer att se matcherna på bra och fartfylld ishockey!

***

Över 700 personer gillar min facebooksida, verkligen kul att så många följer min blogg, TACK 🙂  Nu siktar vi på 1000 innan säsongen är slut.

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.