Var det bättre förr?

1

Detta är en fråga som ständigt kommer upp i huvudet…

 

Med tanke på hur det har varit i Scandinavium de senaste åren med en publik som sviker laget och buar för minsta lilla misstag som spelarna gör och om domare inte dömer till hemmalagets fördel så frågar jag mig om det inte var bättre på det glada åttio och nittiotalet, före gulden 2003 och 2005? Ni vet den tiden Frölunda åkte upp och ner i seriesystemet, varm korv och avslagen ljummen öl såldes i kioskluckorna i Scandinavium och Frölundaborg. Tiden då Frölunda regerade hemmaborgen med legender som Bros och co. som åkte runt där ute och tacklade allt som inte bar VF´s färger, då motståndarna var rädda för att komma till Göteborg och möta Frölunda. Det bjöds sällan på snygga mål men det fanns en vilja! Publiken kom för att se hårt spel och ett jävla kämpande i alla lägen under 60 minuter, det var kallt i arenan, ett riktigt tryck på läktarna där alla hjälptes åt och som den lilla snorunge man var tjatade man på sina päron – Jag vil åka och titta på hockey och Frölunda.

 

Idag, efter gulden 2003 och 2005 är det inte alls lika kul med hockey som när man var liten, det är mest gnälligt, spelare som anser att de får för lite istid eller gnäller på domaren för minsta lilla, supportar som gnäller på domare, spelare, tränare, förening, på varandra för att man inte sjunger tillräckligt i klacken eller att man inte är en riktig supporter bara för att man sitter ner men ändå är på alla matcher och haft seriekort i tjugo år. Jag vet för jag har varit en av de som gnällt på spelare, domare, att klacken inte hörs tillräckligt osv. Scandinavium är en arena som tar 12044 personer, ändå så snittar man runt 10000 pers hittills, visst, det är bäst i elitserien men ändå?

 

Hur gör vi för att vända trenden och få alla att tillsammans skapa den stämning vi alla vet att det kan bli? Hur kan alla delar bidra för att locka publiken att komma tillbaka till Scandinavium? Spelarna måste kämpa i 60 minuter, det finns tyvärr inte tillräckligt med skicklighet i truppen att dominera matcherna med massor av mål och lägga fokus på rätt saker – Kämpa. Vi på läktarna måste bidra till stämningen i arenan, står du i klacken så sjunger du, sitter du ner på andra sektioner så kan man faktiskt hålla igång ändå även om man inte behöver sjunga sig hes varje match men fan, stäm upp i Goa Gubbars ramsor, de är rätt basic faktiskt. Vi ska inte behöva ha en dj för att vi ska klappa händerna under matchens gång eller hur? Kanske vi kan bli den sjätte utespelaren laget behöver även i de ”tråkigare” matcherna och kanske vi kan hitta tillbaka till en tiondel av stämningen som var förr? Det skulle ja se som en seger!

 

Frölunda har gjort en hel del förändringar i matcharrangemang, man har delat ut ”kompisbiljetter” till seriekortsinnehavare med tillägget exklusiv, man har upprättat ett supporterråd för att föreningen är intresserade av vad vi, som sitter på läktarna match efter match, tycker för att de ska kunna förbättra sig och ge oss en bättre upplevelse ändå kommer inte folket till arenan annat än vid ”toppmatcher” då Hv71, Linköping HC eller Färjestads BK står för motståndet. Men när Timrå IK, Luleå HF eller AIK står för motståndet, då stannar man hemma framför tvn ist eller läser tidningen dagen efter.

 

De matcher som inte drar storpublik är också viktiga, där kan publiken vara skillnaden på tre och noll poäng. HOCKEY ÄR BÄTTRE LIVE!

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

1 kommentar

  1. Klubbhjärtat var nog bättre förr,80% av spelarna var egna produkter,publiken kände igen dom år efter år.Idag är det bara vem som kan få den bästa spelaren för pengarna.Spelare är en handelsvara,är den defekt så byts dom ut likt ett klädesplagg.Jag har sett hockey i Scandinavium sen 80-talet,när det inte handlade bara om PENGAR,idag skall ALLA ha betalt i massor titta bara på Gbg:s kommun som äger Scandinavium vilka hyror dom tar ut,som exempel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.